Esküvőd szervezéséhez inspirációk, ötletek, sok-sok színvonalas szolgáltatás

Nálunk mindent megtalálsz!
Válassz a rendkívüli alkalomhoz rendkívüli szakembereket!

Fekete Borpince

Szekszárd, Ivánvölgy
+36 30/92-95-732
+36 20-497-5455
+36 30-388-42-30
info@feketeborpince.hu
http://www.feketeborpince.hu
https://www.facebook.com/feketeborpince

Pince és borkészítés

A pincészetben mára végrehajtottuk a fontos technológiai fejlesztéseket, valamint a pince és feldolgozótér felújítását és bővítését.

Jelenleg az erjesztő, tároló és palackozó összterülete meghaladja a 800 m2-t. A pince 270 m-re, a tároló kapacitás 700 hl-re növekedett. A mostani méret és a technológiai felszereltség éppen ideális egy modern, de még emberléptékű, családias pincészet számára.

A pincészet újabb építésű részében egy romantikus hangulatú belső kóstolóhelyiség mellett a hozzá vezető úton több helyen, a pince két oldalán bérelhető bortrezorokat is kialakítottunk, melyekben legalább 200-300 palack bor tárolható biztonságos körülmények között. A feldolgozó és a pince közötti területen egy nagyméretű hordóból hangulatos finn szaunát hoztunk létre, ami a hozzánk érkező vendégek kényelmét, felfrissülését szolgálja.

A pincészet borai között megtalálhatók a Magyarországon kedvelt fajtajelleges vörösborok, mint a kadarka, a kékfrankos, a zweigelt, valamint a közkedvelt francia világfajták is, mint a cabernet sauvignon, a cabernet franc, a merlot vagy a syrah, többféle évjáratban is.

A fehérborok közül cserszegi fűszeres, olaszrizling és chardonnay szőlőből készült borok vannak, valamint különlegességnek számít a fehér kadarka és a késői szüretelésű tramini és cserszegi fűszeres szőlőből készült édes desszertbor.

Népszerűek a pince rosé és siller borai is, intenzíven gyümölcsös illat- és ízviláguknak köszönhetően. A rosé kékfrankosból és zweigeltből áll, sillerből pedig háromféle készül: kékfrankosból, kadarkából, továbbá kékfrankos és cabernet franc házasításából.

Vörösbor-házasításból a hagyományos szekszárdi bikavér (kékfrankos, kadarka, merlot és cabernet sauvignon borokból) mellett van bordeaux-i házasítás cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot borokból összeállítva 'Misztérium' néven. A pince egyedi és sokak által ismert cuvée-különlegessége a hatféle bor házasításából készült 'Patikárius'. A pince legújabb bora a cabernet sauvignon és syrah fajtákból álló 'Mókamester'.


VÖRÖSBOR, FEHÉRBOR, ROSÉ, SHILLER, kadarka, kékfrankos, zweigelt, cabernet sauvignon, 
			  cabernet franc, merlot, syrah, Fekete Borpince 2018. 04. 30. álló

Fekete Borpince

Elolvasom

Inspiráció

Ezekre még szükséged lehet!?