Örülünk, hogy ránk találtál:)


Somorjai Ilona ceremóniamesternő
06 (30) 288 7668
info@ceremoniamesterno.hu
www.ceremoniamesterno.hu



Somorjai Ilona női ceremóniamester, már 2002 óta van jelen folyamatosan esküvőkön. Az első 10 évben inkább zenekaraival és énekhangjával vette ki részét a jó hangulat megteremtéséből, de idestova 4 éve már annak, hogy kitalálta a „ceremóniamesternő projectet”.

- Mennyire megszokott, hogy egy hölgy legyen a ceremóniamester?

Egyáltalán, nem megszokott. Ebben a szakmában is inkább a férfiak vannak többségben. De azt gondolom, hogy akinél viszont működik nőként a levezénylés – szervezkedés, az általában jól csinálja, és a menyasszonyok körében is egyre népszerűbbek a női szolgáltatók…

Kifejezetten kedvelik az arák, azt a helyzetet, hogy olyan mintha a legjobb barátnőjük segédkezne az esküvőjük szervezésében. Mindent el mernek mondani, meg mernek kérdezni…nincsenek tabu témák… és nyilván nőként mi máshogy állunk a legutolsó kis„problémához”is, hiszen teljes mértékben azonosulni tudunk az érzéseikkel.

- Szerinted, ma miért és milyen CM-re van szükség?

10–15 éve még csak vőfélyek voltak. A kicsit modernebb esküvőkön, meg maximum senki nem irányított… lezajlott a nagy nap így is – úgy is.

A ceremóniamesterre való igény azért jelent meg, mert az utóbbi 6-8 évben félelmetesen felgyorsult a világ. Az okos telefonok és villámgyors internet elérés világában még jobban kinyíltak a lehetőségek, és az igények csak egyre nőnek…

Egy igazán nívós esküvőn, nem tud a pár figyelni mindenre, hiszen, akkor nem élvezhetnék a saját lagzijukat. Nem beszélve arról, hogy ideális esetben egy esküvőjük van ebben az életben, így annyira nem tapasztaltak.

Váratlan eseményekre sincsenek feltétlenül felkészülve, illetve egy sereg dolog eszükbe se jut, hiszen nem ezzel foglalatoskodnak nap, mint nap. Kivétel persze mindenre van, akadnak nagyon kreatív menyasszonyok és vőlegények… Sőt, egy kis esküvő, akár jól lemehet ceremóniamester nélkül is, de még egy kisebb létszámú lakodalomban is elegáns, ha valaki finoman – empatikusan kézben tartja az eseményeket.

Ezen a ponton nem mindegy, hogy az a bizonyom irányító személy, milyen személyiség! Persze mindenki az egyéniségre törekszik – akadnak „túlszerepelős”, már-már stand-up-os – vicces ceremóniamesterek, aztán van, aki „katonásan”- kimértebben képzeli az irányítást…

Igazából én mindig személyes találkozót szoktam javasolni és, hogy anélkül ne döntsenek senki mellett – ellen. Ha személyesen is megvan az összhang, könnyebb meghozni a döntést, kit is válasszanak a nap napjukra.

NYITÓTÁNC VAGY NEM NYITÓTÁNC

– EZ ITT A KÉRDÉS!
„Menjünk tánctanárhoz vagy hagyjuk az egészet…?”

Somorjai Ilona női ceremóniamester, már 2002 óta van jelen folyamatosan esküvőkön. Az első 10 évben inkább zenekaraival és énekhangjával vette ki részét a jó hangulat megteremtéséből, de idestova 4 éve már annak, hogy kitalálta a „ceremóniamesternő projectet”.

- Mennyire tartod fontosnak, hogy az esküvő programjain belül, legyen „Nyitótánc”, melyet természetesen az ifjú pár táncol?

Nyilván, ha egy egész kis létszámú esküvőről van szó, ahová talán még egy ceremóniamester sem szükséges feltétlen – ez esetben nem tartanám annyira kardinálisnak a nyitótáncot. De ha már egy kicsivel nagyobb vendégseregben, és buliban gondolkozunk - akkor véleményem szerint fontos!

Azt gondolom, hogy az esküvő, mint esemény egy „oda-vissza megtiszteljük egymást” eset.

Hiszen mi meghívunk, hogy légy velünk a nagy napunkonhozz ajándékot, de cserébe kapsz kedvességet, előzékenységet, welcome italt, programokat, vacsorát, akár szállást, és nem utolsó sorban a buli előtt egy nyitótáncot.

Mindentől függetlenül, ha valaki kategorikusan kijelentené, hogy márpedig „náluk nem lesz nyitótánc” – akkor biztosan javasolnék valami kis programot helyette, hiszen valamilyen formában csak el kell indítani a mulatságot. A legrosszabb esetben a zenekart vagy a Dj.-t konferálnám show szerűen – csak, hogy valami mégis történjen, ami figyelemfelkeltő…

- Mennyire gyakori, hogy a párok nem akarnak Nyitótáncot?

Az nagyon gyakran előfordul, hogy egy kicsit tévhitben vannak ezzel kapcsolatban. Vagy azért, mert nem voltak az utóbbi években sok esküvőn vagy, éppen azért mert voltak és esetleg láttak néhány számukra „eltúlzott”, akár agyon koreografált nyitótáncot.

Persze ebben is nehéz igazságosnak lenni, hogy melyik tánckoreográfia túl sok és melyik pont jó?!

Mert alapvetően, minden energia, amit a pár egy ilyen tanulási folyamatba befektet – ha jól sikerül, ha nem – tiszteletreméltó.

Nekik sokszor már maga a szereplés is nehéz ennyi ember előtt és érthető, ha sokan félnek ettől a programponttól.

Éppen ezért meg szoktam nyugtatni őket, hogy azzal sincs semmi baj, ha ez a tánc, csak jelképes!

Aki szeretne és ideje engedi, járjon el tánctanárhoz és tanuljon be egy mutatós koreográfiát – biztos, hogy sikerük lesz! De akiknek nincs ehhez kedve, ők csak nyugodtan válasszanak egy szép lassú – közép tempós, szép szerelmes dalt, ami mindkettejüknek tetszik és „szalon pózban” lassúzzanak egyet, vagy ha tudnak keringőzzenek egy kicsit.

CEREMÓNIAMESTERNŐ, VŐFÉLY, LAKODALOM, ESKÜVŐ, Somorjai Ilona ceremóniamesternő 2017.04.30.

hozzászólás:



ESKÜVŐI TÁNCOKTATÁS, KERINGŐ OKTATÁS, EGYÉNI TÁNCOKTATÁS, Bojtos Gabriella

Frizurák képekben
Idézetek meghívóra
Celebek esküvőiképei
KÖVESS MINKET A FACEBOOKON:



HOL KERESEL:

BUDAPEST
BÁCS-KISKUN MEGYE
BARANYA MEGYE
BÉKÉS MEGYE
BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉM MEGYE
CSONGRÁD MEGYE
FEJÉR MEGYE
GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE
HAJDÚ-BIHAR MEGYE
HEVES MEGYE
JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE
KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE
NÓGRÁD MEGYE
PEST MEGYE
SOMOGY MEGYE
SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE
TOLNA MEGYE
VAS MEGYE
VESZPRÉM MEGYE
ZALA MEGYE
Mit keresel:

Ajándék
Autóbérlés
Ceremóniamester
Cipő
Cukrászda
Csomagolás
Dekoráció
Ékszer
Esküvői helyszín
Esküvői ruha
Esküvő kiállítás
Esküvőszervező
Eszközbérlés
Étterem
Fitnesz
Fodrász
Fogorvos
Fotó
Galambröptetés
Kozmetika
Lemezlovas
Meghívó
Plasztikai sebész
Repülés
Sátor
Smink
Szállás
Tánc
Tűzijáték
Videó
Virág
Vőfély
Zenekar
Partner oldalaink

www.otthontar.hu
www.eskuvopiacmagazin.hu
www.mintagazda.hu
www.utazzvelunkhungary.hu
www.queeneskuvo.hu
A NAP VICCE

NÉVNAP


NAPTÁR