Örülünk, hogy ránk találtál:)


Somorjai Ilona ceremóniamesternő
06 (30) 288 7668
info@ceremoniamesterno.hu
www.ceremoniamesterno.huSomorjai Ilona női ceremóniamester, már 2002 óta van jelen folyamatosan esküvőkön. Az első 10 évben inkább zenekaraival és énekhangjával vette ki részét a jó hangulat megteremtéséből, de idestova 4 éve már annak, hogy kitalálta a „ceremóniamesternő projectet”.

- Mennyire megszokott, hogy egy hölgy legyen a ceremóniamester?

Egyáltalán, nem megszokott. Ebben a szakmában is inkább a férfiak vannak többségben. De azt gondolom, hogy akinél viszont működik nőként a levezénylés – szervezkedés, az általában jól csinálja, és a menyasszonyok körében is egyre népszerűbbek a női szolgáltatók…

Kifejezetten kedvelik az arák, azt a helyzetet, hogy olyan mintha a legjobb barátnőjük segédkezne az esküvőjük szervezésében. Mindent el mernek mondani, meg mernek kérdezni…nincsenek tabu témák… és nyilván nőként mi máshogy állunk a legutolsó kis„problémához”is, hiszen teljes mértékben azonosulni tudunk az érzéseikkel.

- Szerinted, ma miért és milyen CM-re van szükség?

10–15 éve még csak vőfélyek voltak. A kicsit modernebb esküvőkön, meg maximum senki nem irányított… lezajlott a nagy nap így is – úgy is.

A ceremóniamesterre való igény azért jelent meg, mert az utóbbi 6-8 évben félelmetesen felgyorsult a világ. Az okos telefonok és villámgyors internet elérés világában még jobban kinyíltak a lehetőségek, és az igények csak egyre nőnek…

Egy igazán nívós esküvőn, nem tud a pár figyelni mindenre, hiszen, akkor nem élvezhetnék a saját lagzijukat. Nem beszélve arról, hogy ideális esetben egy esküvőjük van ebben az életben, így annyira nem tapasztaltak.

Váratlan eseményekre sincsenek feltétlenül felkészülve, illetve egy sereg dolog eszükbe se jut, hiszen nem ezzel foglalatoskodnak nap, mint nap. Kivétel persze mindenre van, akadnak nagyon kreatív menyasszonyok és vőlegények… Sőt, egy kis esküvő, akár jól lemehet ceremóniamester nélkül is, de még egy kisebb létszámú lakodalomban is elegáns, ha valaki finoman – empatikusan kézben tartja az eseményeket.

Ezen a ponton nem mindegy, hogy az a bizonyom irányító személy, milyen személyiség! Persze mindenki az egyéniségre törekszik – akadnak „túlszerepelős”, már-már stand-up-os – vicces ceremóniamesterek, aztán van, aki „katonásan”- kimértebben képzeli az irányítást…

Igazából én mindig személyes találkozót szoktam javasolni és, hogy anélkül ne döntsenek senki mellett – ellen. Ha személyesen is megvan az összhang, könnyebb meghozni a döntést, kit is válasszanak a nap napjukra.

NYITÓTÁNC VAGY NEM NYITÓTÁNC

– EZ ITT A KÉRDÉS!
„Menjünk tánctanárhoz vagy hagyjuk az egészet…?”

Somorjai Ilona női ceremóniamester, már 2002 óta van jelen folyamatosan esküvőkön. Az első 10 évben inkább zenekaraival és énekhangjával vette ki részét a jó hangulat megteremtéséből, de idestova 4 éve már annak, hogy kitalálta a „ceremóniamesternő projectet”.

- Mennyire tartod fontosnak, hogy az esküvő programjain belül, legyen „Nyitótánc”, melyet természetesen az ifjú pár táncol?

Nyilván, ha egy egész kis létszámú esküvőről van szó, ahová talán még egy ceremóniamester sem szükséges feltétlen – ez esetben nem tartanám annyira kardinálisnak a nyitótáncot. De ha már egy kicsivel nagyobb vendégseregben, és buliban gondolkozunk - akkor véleményem szerint fontos!

Azt gondolom, hogy az esküvő, mint esemény egy „oda-vissza megtiszteljük egymást” eset.

Hiszen mi meghívunk, hogy légy velünk a nagy napunkonhozz ajándékot, de cserébe kapsz kedvességet, előzékenységet, welcome italt, programokat, vacsorát, akár szállást, és nem utolsó sorban a buli előtt egy nyitótáncot.

Mindentől függetlenül, ha valaki kategorikusan kijelentené, hogy márpedig „náluk nem lesz nyitótánc” – akkor biztosan javasolnék valami kis programot helyette, hiszen valamilyen formában csak el kell indítani a mulatságot. A legrosszabb esetben a zenekart vagy a Dj.-t konferálnám show szerűen – csak, hogy valami mégis történjen, ami figyelemfelkeltő…

- Mennyire gyakori, hogy a párok nem akarnak Nyitótáncot?

Az nagyon gyakran előfordul, hogy egy kicsit tévhitben vannak ezzel kapcsolatban. Vagy azért, mert nem voltak az utóbbi években sok esküvőn vagy, éppen azért mert voltak és esetleg láttak néhány számukra „eltúlzott”, akár agyon koreografált nyitótáncot.

Persze ebben is nehéz igazságosnak lenni, hogy melyik tánckoreográfia túl sok és melyik pont jó?!

Mert alapvetően, minden energia, amit a pár egy ilyen tanulási folyamatba befektet – ha jól sikerül, ha nem – tiszteletreméltó.

Nekik sokszor már maga a szereplés is nehéz ennyi ember előtt és érthető, ha sokan félnek ettől a programponttól.

Éppen ezért meg szoktam nyugtatni őket, hogy azzal sincs semmi baj, ha ez a tánc, csak jelképes!

Aki szeretne és ideje engedi, járjon el tánctanárhoz és tanuljon be egy mutatós koreográfiát – biztos, hogy sikerük lesz! De akiknek nincs ehhez kedve, ők csak nyugodtan válasszanak egy szép lassú – közép tempós, szép szerelmes dalt, ami mindkettejüknek tetszik és „szalon pózban” lassúzzanak egyet, vagy ha tudnak keringőzzenek egy kicsit.

RABOLJUNK, VAGY NE RABOLJUNK – EZ ITT A KÉRDÉS!

„Szerencsés-e menyasszonyt rabolni vagy megölheti a bulit?!”

Somorjai Ilona női ceremóniamester, 2002 óta vesz részt esküvőkön. Az első 10 évben inkább zenekaraival és énekhangjával vette ki részét a jó hangulat megteremtéséből, de idestova 4 éve már annak, hogy kitalálta a „ceremóniamesternő projectet”.

Mi a tapasztalatod? Mennyire gyakori a menyasszonyrablás manapság az esküvőkön?

Érdekes módon az ifjú párok nagyobb része ódzkodik a rablástól, de a kedves haverok szinte mindig gondoskodnak arról, hogy ez a fordulat se maradjon ki a nagy nap emlékeiből. Még ha eredetileg kifejezetten kérték is a vendégeket – ne raboljanak! – éjfél fele már megkopnak az elvárá- sok. Éppen ezért én már délutántól hangsúlyozom a mondandóimnál, hogy ha bárki – bármit szervezkedne vagy „problémája” akadna – keressen bátran, szívesen segítek, ezért vagyok.

Ezzel a módszerrel általában elérem, hogy szinte mindig kikérik a véleményemet. Így ügyesen be tudjuk tervezni a lopást. Nagyon fontos ugyanis, hogy az esküvői buli hangulata nehogy leüljön – ennyire nem lehet kardinális az a rablás! Miért állhat fent annak a veszélye, hogy alábbhagy a jókedv és be- fárad a hangulat? Ideális esetben a menyasszonytánc vagy menyecsketánc végén „illik” felkapni az arát. De a hagyomány szerint, ilyenkor el is kell vinni őt egy kicsit „arrébb”. Ez az a pont, ami a buli szempontjából veszélyes lehet! Ilyentájt már mindenki kezd fáradni, az alkohol is megteszi hatását…

Mit érdemes szem előtt tartani, hogy ne lassuljon be a buli?

Mire figyeljünk, ha mégis bekövetkezik a rablás? Véleményem szerint két dolog lényeges! A legfontosabb, hogy az újdonsült férj, ne félórás feladatokat kapjon a felesége kiváltására – mert eleinte lehet, hogy vicces, de aztán szép lassan belefárad a násznép... Modern esküvőn, én törekednék arra is, hogy a feleség ne kerüljön messzire! Sőt! Akár viszsza is hozhatják őt szinte rögtön! Abban a pillanatban, hogy mindenki érzékelte a tolvajlást – a Ceremóniamester is kihirdeti: „Elrabolták a menyasszonyt!” Szépen behozzák, és maguk a rablók osztják ki a vicces feladatokat, de maximum kettőt! Higgyétek el! Nincs annál szórakoztatóbb, ha a asszony is részese a feladatoknak.

Van még valami, amire mindenképpen felhívnád a figyelmet?

Igen! Sajnos a balesetveszélyre! Kiemelném, hogy különös tekintettel figyeljünk rablás idején a menyasszony és egymás testi épségére! Illuminált állapotban, fáradtan, mindenkinek tompább a koordinációja, és ha nem figyelünk akár rosszul is elsülhet az eredendően humoros programpont.

CEREMÓNIAMESTERNŐ, VŐFÉLY, LAKODALOM, ESKÜVŐ, Somorjai Ilona ceremóniamesternő 2017.10.30.

hozzászólás:Frizurák képekben
Idézetek meghívóra
Celebek esküvőiképei
KÖVESS MINKET A FACEBOOKON:HOL KERESEL:

BUDAPEST
BÁCS-KISKUN MEGYE
BARANYA MEGYE
BÉKÉS MEGYE
BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉM MEGYE
CSONGRÁD MEGYE
FEJÉR MEGYE
GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE
HAJDÚ-BIHAR MEGYE
HEVES MEGYE
JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE
KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE
NÓGRÁD MEGYE
PEST MEGYE
SOMOGY MEGYE
SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE
TOLNA MEGYE
VAS MEGYE
VESZPRÉM MEGYE
ZALA MEGYE
Mit keresel:

Ajándék
Autóbérlés
Ceremóniamester
Cipő
Cukrászda
Csomagolás
Dekoráció
Ékszer
Esküvői helyszín
Esküvői ruha
Esküvő kiállítás
Esküvőszervező
Eszközbérlés
Étterem
Fitnesz
Fodrász
Fogorvos
Fotó
Galambröptetés
Kozmetika
Lemezlovas
Meghívó
Plasztikai sebész
Repülés
Sátor
Smink
Szállás
Tánc
Tűzijáték
Videó
Virág
Vőfély
Zenekar
A NAP VICCE

NÉVNAP


NAPTÁR